Evert Deddes

Evert deddes

De Evert Deddes is gebouwd in 1989 door Kees Kuiken. De sloep is nummer 6 uit de orginele Kuiken mal. Vernoemd naar één van de eerst gezagvoerder van de Holland America Line. Daarnaast heeft de heer Evert Deddes het Evert Deddesfonds opgericht die jonge mensen bij staat bij studeren op scheepvaart gebied. Na oplevering is de sloep als gift naar de zeevaartschool gegaan. Tot op heden roeien de studenten met veel plezier met verschillende teams in de Deddes.

Evert Deddes zwolle 2022

De Evert Deddes, ook wel "de Deddes", is het thuis van het wedstrijd team, STC-1. Op wedstrijd dagen word de sloep door heel het land vervoerd. Met vaste rituele en uitdagingen worden de vele wedstrijden geroeid. Voorzien van HT nummer is de sloep iedere hemelvaart op de Waddenzee te vinden voor de Harlingen Terschelling race. In seizoen 2022 heeft het STC-1 team in de Deddes de derde kuikenprijs over het hele seizoen gepakt. Dit seizoen gaat het nieuwe team er weer vol tegen aan.

Seizoen 2023

Het Team

STC-1 is dit jaar samen gesteld uit ervaren roeiers en nieuwe roeiers. Iedere race wordt door stuurman Sander tot een goed einde gebracht. "Nog het laaste stukje" is zijn meest bekende uitspraak. Op slag bevinden zich Bastiaan en Willemijn. Onze boegschroeven Nol en Martijn zijn niet weg te denken voor aan in de sloep. Op plaatsje twee zitten Luca en Joris, sinds kort van boord gewissled om het evenwicht terug te brengen en wat doen ze het goed! Bankje 3 wordt gevuld door Bart en Ireen. Groot en klein maar allebei onmisbaar.

STC-1 evert deddes team wint zaanslag 2023

Wedstrijd resultaten

DatumwedstrijdPlaatsplaats overallresultaat
1 aprilVechten op de vechtWeesp3373 watt
15 aprilSlag om de ZaanZaandam771 watt
13 meiMemorial Reggatta RotterdamRotterdam179 watt
20 meiHarlingen Terschelling raceTerschelling5142 watt
10 juniKaagraceWarmond1667 watt
17 junivolvo Zwolse grachten raceZwolle679 watt

Specificaties