Over ons

Locatie

Het ponton in de Coolhaven

Het ponton ligt in de Coolhaven, Rotterdam. Uitstekend te bereiken via het metronetwerk van Rotterdam. Vanaf deze uitvalsbasis worden de trainingen georganiseerd en bij de wedstrijddagen is het het verzamelpunt. Op het ponton worden de sloepen opgeslagen op de trailers. Door middel van de kraan worden de sloepen iedere training het water in gelaten. In het ponton zijn er meerdere onderhoudsruimtes en de huiskamer. Voorzien van bar en banken is de huiskamer het centrale punt van het ponton. Er worden team bijeenkomsten gehouden, huiswerk gemaakt of even een middagdutje gedaan. Na de trainingen hangt er altijd een gezellige sfeer en wordt er samen gegeten en gedronken.

De onderhouds ruimte van de riemen

Leden

Onze leden zijn allemaal studenten van het STC of de Hogeschool Rotterdam. Door de combinatie van MBO en HBO studenten heeft de groep een unieke dynamiek. Deze hechte groep jongeren zorgen voor zowel binnen als buiten de sloep voor een top sfeer. "Het voelt echt als een tweede familie" ~Sander. Bij de roeiers is er altijd ruimte voor een goed gesprek en gezelligheid. Met lekker weer staat de poort altijd open als tweede achtertuin. Op het dek picknicken is dan ook onze favoriete bezigheid. Als het weer wat minder is brengen we vaak een bezoekje aan Peter van de ooievaar voor wat warmte en eten.

Een gezellige groep roeiers
De mercator is de ideale sloep om in te stappen

Lijkt het jou leuk om een keer in te stappen. Een proeftraining is gratis en helemaal vrijblijvend. Interesse? neem contact met ons op.

Naar contactpagina

Trainingen

Dagtraining
Maandagtraining en pizza
Donderdagtraining en kapsalon

Iedere maandag en donderdag worden er een, twee of drie sloepen de schie op gestuurd. Zo'n anderhalf tot twee uur word er keihard getraind. Tijdens de trainingen focussen we op techniek en afstand. In topvorm roeit de sloep tot in Delft en weer terug. Dit is een afstand van ongeveer 25km, die afstand is echter niets vergeleken met de verste races. De HT is 33km en de Great River Race 35km. De kleur oranje roept bij sommige roeiers sterke emoties op. Naast afstand wordt er ook getraind op techniek d.m.v. onze oranje sleepankers. Deze word het water in gelaten en zorgt voor extra weerstand. Op die manier kan er meer aandacht besteed worden aan de techniek.

Na afloop word er na genoten met elkaar onder het genot van wat te eten. Op maandag standaard pizza. Voor de donderdag hebben we als vaste prik kapsalon. Ten zei het ponton aan warmte of gezelligheid ontbreekt. Dan kan er wel eens uitgeweken naar de Ooievaar. Het café van onze sponsor in Delfshaven.

Meer dan alleen roeien

Roeien is waarom wij bestaan. Het genen dat ons allemaal bij elkaar brengt. Echter gebeurt er binnen onze vereniging zoveel meer dan alleen maar aan de riemen trekken. Wij leren ontzettend veel van elkaar en door elkaar. Onze ontzettend gevarieerde groep aan mensen van de verschillende niveaus en opleidingen versterken dit proces. Onze roeiers komen van het MBO niveau 2, MBO niveau 3 en HBO. Ook hebben we verschillende opleidingen als Marof, binnenvaart, waterbouw, technische bedrijfskunde en meer. Iedereen die aan het STC of de Hogeschool Rotterdam studeert is welkom. Door deze diversiteit binnen onze groep leren we veel van elkaar en ontstaan prachtige vriendschappen, vriendschappen voor het leven. Buiten de trainingen om zijn onze roeiers vaak bij en met elkaar te vinden. We gaan picknicken, pakken een terrasje of helpen elkaar met studeren. Binnen onze vereniging hebben we ontzettend mooi support systeem.